Известие

Collapse
No announcement yet.

Задно окачване на 156-2.0 -155 коня- моля за мнения

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Задно окачване на 156-2.0 -155 коня- моля за мнения

Здравейте колеги, имам Алфа 156 2.0-1999год. Имам следния проблем. Получава се износване на задните гуми от вътрешната страна. Но това което ме претеснява много, че самото износване не е равномерно, а на вълни.Ходих на стенд казаха, че всичко е наред.Амортисьорите били здрави, задницата също била добре. И не можаха да ми кажат от каде е проблема. Аз се съмнявам , да не би като са сменяли пружините- в момента са спортни -чевени, а са оставели нормалните амортисьори. Да се получава този ефект. Гумите са чисто нови от магазина, и както върви ще си заминат, кофти работа. Моля за мнения. Моля за идеи. Мерси много предварително.Колата е перфектна 156 2.0 -155 коня -1999 год. , но в момента сам бопен-образно казано. Помогнете.
    Екшън Мен - Чирпан
    Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Купих си колата с изядени отвътре задни гуми. Задницата беше леко отворена. След грамотен реглаж във Вантотрейд вече всичко е наред, та те съветвам да идеш да си направиш реглаж там ...

Comment

Не искам да те плаша Имаше случай с една астра от първите. Износваше гумите както казваш. Даже онзи я карал на реглаж на задния мост (!) и от сервиза не пропуснали да му се изсмеят - българска му работа. Това било наред, онова било наред ... бе сичко 6. И накрая се оказа, че задния мост е спукан и се е изкривил по някакъв особен начин. Той си купи друг и приключи.
      Само да попитам - сигурен ли си, че колата не е имала удар отзад? В смисъл от кога я караш и от кога го забеляза?
      Разбира се, можеш да отидеш в хубав сервиз и там да я оправят :P
      Според мен може и да е от амортисьорите в комбинация със спортни пружини. Може да са заминали (изпуснали) и като седне някой отзад - да отваря задните колела.
      Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
        Купих си колата с изядени отвътре задни гуми. Задницата беше леко отворена. След грамотен реглаж във Вантотрейд вече всичко е наред, та те съветвам да идеш да си направиш реглаж там ...
        Мерси. А какво мислиш за неревномерното износване. Иначе при първа възможност ще ходя във Вантотрейд. Аз сам от Чирпан, и патувам постоянно.Карам тир. Мерси много за съвета.
        Екшън Мен - Чирпан

Comment

Първоначално публикувано от Andy
          Не искам да те плаша Имаше случай с една астра от първите. Износваше гумите както казваш. Даже онзи я карал на реглаж на задния мост (!) и от сервиза не пропуснали да му се изсмеят - българска му работа. Това било наред, онова било наред ... бе сичко 6. И накрая се оказа, че задния мост е спукан и се е изкривил по някакъв особен начин. Той си купи друг и приключи.
          Само да попитам - сигурен ли си, че колата не е имала удар отзад? В смисъл от кога я караш и от кога го забеляза?
          Разбира се, можеш да отидеш в хубав сервиз и там да я оправят :P
          Според мен може и да е от амортисьорите в комбинация със спортни пружини. Може да са заминали (изпуснали) и като седне някой отзад - да отваря задните колела.
          Мерси за мнението.Карам колата от август миналата година. Самолет,няма троп нямя лоп. Реших да сменя задните гуми с предните и забелязах -проблема. Мерси за съвета . Ще се ходи пак на сервиз.
          Екшън Мен - Чирпан

Comment

И моята е така само, че от пред. Отворена е с 4 мм. По спецификация я дават от 1мм до 3 мм максимум. Най-добре на 1 мм да е и аз ще ходя на реглаж.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Отзад няма какво да се регулира, освен самото магаре да го усукваш от болтовете но това няма да помогне за износването на вътрешния ръб и при двете гуми!!! Огледай я добре отдолу за скъсано магаре от претоварване, за криви щанги от тези 4-те те са направени нарочно крехки и много лесно се кривят, стига им да подпреш крик за някоя от тях и край
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
                Отзад няма какво да се регулира, освен самото магаре да го усукваш от болтовете но това няма да помогне за износването на вътрешния ръб и при двете гуми!!! Огледай я добре отдолу за скъсано магаре от претоварване, за криви щанги от тези 4-те те са направени нарочно крехки и много лесно се кривят, стига им да подпреш крик за някоя от тях и край
                Мерси ще погедна.Дано се оправят нещата.Направо ме хваща бяс.
                Екшън Мен - Чирпан

Comment

оф и мойта и тя яде гуми.май и от пред освен ако не са разменяни гумите преди да я купя,ся като карам между 80-130 ми вие гадно
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

От какво се получава това "изяждане" на гумите.
                    Каква е вероятността колата да е удряна?
                    настояща - BMW 3er
                    ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                    ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Отзад се регулира със сигурност страничният наклон,на теб точно това ти трябва.Отивай на стенд,колата се вкарва със задницата напред и се регулира като преден мост.
                      sigpic156 1.9 jtd

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
                        Задница се регулира колега голега. Аз като сменях задните щанги и ми казаха по-бързо на реглаж на задницата защото може да ми носи. Аз не ги взех насериозно и карах цял ден така до момента в който скочих в една бабуна която не беше нищо особенно, а колата стана неуправляема. После забелязах че при дупки ми се мести цялата задница. Отидох на реглащ преден и заден мост и колата запа.
                        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Много глупости се пишат във форума ...
                          За съжаление след това са потърпевши читателите. За препоръчване е, който не знае какво пише, по-добре да не го пише!

Comment

За съжаление след това са потърпевши читателите. За препоръчване е, който не знае какво пише, по-добре да не го пише!
                            Да беше вмъкнал и цитат.
                            sigpic156 1.9 jtd

Comment

Мерси колега, трябва ли да сменям амортисьорите според теб. Мерси
                              Екшън Мен - Чирпан

Comment

Working...
                              X